The voice of… GOD!

De eerstkomende Blessed2B op 17 februari heeft als thema: The voice of… God!

The voice of… God!?

The voice of… God!? Als dat het thema is van een dienst, dan moet je natuurlijk iets doen met dat bekende televisieprogramma The Voice of Holland… Maar kan dat? Is het geloof, is de stem van God op de een of andere manier te vergelijken met dat televisieprogramma? Nee, toch? Of wel…  The Voice of Holland begint met blinde audities… Vier coaches zitten met hun rug naar degene die auditie doet. Ze zien niets, ze horen alleen. En ze moeten besluiten of degene die zingt talent heeft en of er iets in die stem te vinden is wat ze doet denken: hier kan ik verder mee… Dit wil ik zien! Hier wil ik mee aan het werk.

In het dagelijks leven gaat het vaak hetzelfde. Wij worden allemaal overspoeld met allerlei informatie, allerlei dingen die onze aandacht vragen. Nieuws van over de hele wereld – grote dingen; nieuws van al onze vrienden en vriendinnen – kleine dingen. Verder nog verplichtingen: werk, school, sport, hobby’s, vrienden die je toch niet alleen op Facebook kunt ontmoeten…  Er is van alles dat onze aandacht vraagt. Steeds weer moeten wij besluiten waar we meer mee willen doen … Waar gaan we verder mee? Wanneer besluiten we: dit wil ik zien! Hier wil ik mee aan het werk?

En onder al die geluiden, tussen al die verschillende dingen die onze aandacht vragen is ook God. Niet dat Hij net zoals anderen onze aandacht vraagt… Maar toch hoor je die stem misschien soms in je achterhoofd. Of de laag stof op je Bijbel lijkt een soort aanklacht te zijn… Ook hier moet ik iets mee. Maar is dat zo? Hoe kun je dat weten. Wat zou het gemakkelijk zijn als God rechtstreeks tegen je zou spreken. Zoals je dat in de Bijbel leest… Dat God zo rechtstreeks sprak. Als dat gebeurde, dan zou je het zeker weten. Dan hoefde je niet meer te twijfelen, dan wist je zeker dat je daar iets mee zou moeten. Dat je daarmee aan het werk moest… Maar dat gebeurt niet. Tenminste…

You might be interested in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *