Het woord is aan jou!

 

17 januari a.s. is “Het woord is aan jou!”

 

2016-01-17-Het-woord-is-aan-jou

 

Danken en bidden met je handen

Vinden jullie het soms ook zo lastig om te bidden en te danken? Elke avond maar weer hetzelfde riedeltje omdat je niet zo goed weet wat je anders moet zeggen? Wordt het telkens een verlanglijstje met dingen die jij graag zou willen  zien gebeuren? Of is bidden voor jou helemaal geen probleem?

Zelf vind ik het soms best moeilijk om niet alleen maar mijn ‘verlanglijstje’ op te noemen maar ook eerlijk te danken. Een vriend van mij vertelde een ezelsbruggetje die hij gebruikte voor het bidden. Ik kende het al van een kinderdienst lang geleden, maar had het nooit echt gebruikt. Nu ik het ezelsbruggetje gebruik vind ik het toch wel erg handig en fijn!
Ezelsbruggetje om te bidden en te danken

Het ezelsbruggetje gaat als volgt. Elke vinger staat voor een thema waarvoor je kunt bidden en danken.

De Duim staat voor Danken. Je mag God danken voor de dingen die hij je vandaag heeft gegeven. Voor je vriendinnen, de natuur, school,  je ouders, je familie of je favoriete muziek of sport. Je kan vast nog veel meer bedenken! Dank voor dingen waar jij die dag echt dankbaar voor bent. Was je heel verdrietig en heeft een goede vriendin toen naar jouw verhaal geluisterd? Of had je gewoon een gezellige dag? Daar mag je God voor danken!

De Wijsvinger staat voor de Wereld. Je kunt bijvoorbeeld bidden voor mensen in landen waar oorlog is, voor de premier die het land moet besturen, voor mensen die in armoede leven, voor de kerk, voor dieren die het moeilijk hebben, iets wat je vandaag in de krant las of voor het milieu. Ook kun je danken voor de mooie dingen die mensen in deze wereld doen. Acties waarbij andere mensen worden geholpen of bijvoorbeeld zendingswerk dat wordt gedaan.

De Middelvinger staat voor Mijzelf. Vertel God bijvoorbeeld wat je moeilijk vond vandaag, leg uit waar je je zorgen over maakt. Moet je een belangrijke keuze maken of vindt je het moeilijk op school? Je mag het bij God neerleggen! Vertel de leuke dingen van vandaag. Dank hem voor iets wat je mooi vind aan jezelf. Ook kun je God vertellen wat jij graag als christen graag zou willen doen en zijn hulp daarbij vragen.

De Ringvinger staat voor Relaties. Relaties zijn de mensen waarmee je (dagelijks) te maken hebt. Je kunt bidden voor je zieke opa, je verdrietige vriendin, je docenten (ja, echt!), je ouders, je broertjes en zusjes of vrienden. Je kan voor ze bidden wanneer je weet dat ze ergens mee zitten, maar ook wanner het lijkt dat ze geen problemen hebben kun je altijd voor ze bidden. Natuurlijk mag je ook danken voor de mensen om je heen.

Ten slotte heb je de Pink. De Pink staat voor Prijzen. Dit gedeelte vindt ik zelf het moeilijkst. Eigenlijk is het complimentjes geven aan God. Dat kan best lastig zijn. Want hoe vaak heb jij tegen God gezegd: ‘God wat heeft u de mens toch knap gemaakt!’. Ik zelf zeg dat eigenlijk niet zo vaak. Toch is het denk ik wel goed om God niet alleen te danken, maar ook te prijzen voor de dingen die Hij doet en heeft gemaakt!

Dit zijn natuurlijk allemaal voorbeelden. Zelf mag je alles verzinnen om voor te bidden of te danken wat je wilt. Als je het fijn vindt mag je die punten ook hieronder zetten zodat ik en de mensen die het lezen er voor kunnen bidden of danken!

Wat vindt jij het moeilijkst als je gaat bidden? Of vind je bidden helemaal niet moeilijk?

Bron: Rieneke

You might be interested in …

10 November Verlaten…?

2016-10-09-christ-alone

Christ alone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *